IJburglaan gaat vanaf 30 april op de schop | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl
Foto: Hans Peijs

IJburglaan gaat vanaf 30 april op de schop

Van maandag 30 april tot en met woensdag 2 mei voert de gemeente werkzaamheden uit op de IJburglaan, tussen de Haringbuisdijk en de Willy Mullenskade. De directe omgeving rond het werkterrein blijft bereikbaar voor omwonenden en bedrijven. De werkzaamheden kunnen leiden tot enige geluidsoverlast.

Het wegdek van de rijweg voldoet niet meer aan kwaliteitsnormen. Het asfalt wordt daarom vervangen en de markeringen opnieuw aangebracht. Ook een stuk van het fietspad bij de kruising Lumièrestraat- Ruisrietstraat wordt hersteld. Zuid- en noordzijde Steigereiland.

Zuid- en noordzijde Steigereiland
De werzaamheden vinden plaats van maandag 30 april 10.00 uur tot dinsdag 1 mei 6.00 uur. Het autoverkeer krijgt in beide richtingen doorgang in een om-en-om regeling. Dit wordt geregeld door verkeersregelaars. Lijnbus 759 kan een beperkte vertraging ondervinden door de om-en-om regeling. Voor de nachtbus in zuidelijke richting (richting IJburg) komt de bushalte Steigereiland tijdelijk te vervallen. De bushalte in tegenovergestelde richting blijft bereikbaar.
Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden aan de rijweg op Steigereiland.

Zuidzijde Haveneiland
Werkzaamheden van dinsdag 1 mei 7.00 uur tot woensdag 2 mei 7.00 uur.
Op Haveneiland krijgt het verkeer een omleiding via de Cas Oorthuyskade, Bert Haanstrakade en de Pampuslaan. De twee parkeergarages aan de IJburglaan tussen de Vennepluimstraat en de Diemerparkweg en tussen de Diemerparkweg en de Ruisrietstraat blijven bereikbaar via het trottoir. Bus 759 rijdt in zuidelijke richting (stad uit) een omleiding via de A10, A1 en Muiderlaan. De haltes aan de zuidzijde van de IJburglaan (richting Diemen) komen te vervallen. In noordelijke richting (stad in) rijdt de bus de normale route via de noordelijke rijbaan. Bus 66 krijgt een tijdelijke eindhalte ter hoogte van halte P. Oosterhuisstraat. De haltes aan de IJburglaan komen daarmee te vervallen. Reizigers kunnen via de tram van en naar de tijdelijke eindhalte reizen. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur zijn er geen werkzaamheden en is de IJburglaan beschikbaar.

Putten boren en markering aanbrengen
Deze werkzaamheden vinden plaats van woensdag 2 mei 7.00 uur tot 16.00 uur. Op de zuidelijke rijstrook op Steigereiland en op Haveneiland (richting Diemen) worden de putten in het wegdek geboord en de markering aangebracht.Het autoverkeer op Steigereiland krijgt in beide richtingen doorgang via een om-en-om regeling. Dit wordt geregeld door zes verkeersregelaars. Op Haveneiland krijgt het verkeer een omleiding via de Cas Oorthuyskade, Bert Haanstrakade en de Pampuslaan. De bushalte in tegenovergestelde richting blijft bereikbaar. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Fietspad Haveneiland
Van maandag 30 april 10.00 uur tot woensdag 2 mei 16.00 uur werken we ook aan het fietspad bij de kruising Lumièrestraat- Ruisrietstraat. Het fietspad naar de Ruisrietstraat is vanaf de kruising afgesloten. Voor het autoverkeer staat een omleidingsroute aangegeven. Ter hoogte van het werkterrein rijden de fietsers over het trottoir. De werkzaamheden aan het fietspad hebben geen gevolgen voor het openbaar vervoer.
(Bron: amsterdam.nl)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>