Burgerpartijen deden mee voor spek en bonen | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Lineke Kooistra, Jikke Reiber (achter de tafel eerste en tweede van rechts) en Jeroen Overweel nemen de uitslagen van de verkiezingen door.
Lineke Kooistra, Jikke Reiber (achter de tafel eerste en tweede van rechts) en Jeroen Overweel nemen de uitslagen van de verkiezingen door. (Foto: Hans Peijs)
Algemeen

Burgerpartijen deden mee voor spek en bonen

IJBURG De burgerinitiatieven die meededen aan de verkiezingen hebben voor spek en bonen meegedaan, want de vier zetels in de stadsdeelcommissie IJburg/Zeeburgereiland worden bezet door Fenna Swart van GroenLinks, Frans van Vliet (VVD), Philip Monas (D66) en Paul Paulusma (PvdA). Ter illustratie: Jikke Reiber kreeg met Wijburg 490 stemmen, terwijl de PvdA met 912 het laagste aantal stemmen had dat recht geeft op een plek in de stadsdeelcommissie.

Op IJburg/Zeeburgereiland is GroenLinks de grootste met 2211 stemmen. De VVD volgt met 1769 stemmen, D66 staat op plek 3 (1755) en de PvdA op de vierde plaats. Jikke Reiber haalde 490 stemmen, exact evenveel als DENK, maar meer dan de 326 van 50PLUS. De Zeeburgereilanders van Lineke Kooistra en de WIJburgerraad van Jeroen Overweel waren elk goed voor 220 stemmen. Milton Clijdesdale wist 111 mensen voor zich te winnen.

Jikke Reiber is blij met de 490 stemmen, maar beseft dat ze bij voorbaat kansloos was. "Helaas zijn het er niet genoeg voor een zetel. Ik hoopte dat in een ander stadsdeel een onafhankelijke kandidaat wél een zetel zou hebben gehaald, maar ook dit is niet het geval. De communicatie over de verkiezing voor een stadsdeelcommissie had beter gekund. Naar mijn idee wisten veel mensen niet precies wat dit inhield en hebben ze daarom maar gewoon aangekruist wat ze ook voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben aangekruist. Eind december 2017 was de eerste informatieavond over het nieuwe bestuurlijke stelsel en binnen een week moest dan een naam geregistreerd worden. Gezien de korte tijd die de onafhankelijke kandidaten hadden om een campagne op te zetten, vind ik dat we heel trots op ons zelf mogen zijn, omdat we het fantastisch hebben gedaan. Ik ben wel van plan om mij verder in te blijven zetten voor de bewoners op IJburg en Zeeburgereiland."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>