IJburgerNieuws - 'Zonder Eberhard van der Laan waren er geen Parentshouses'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Algemeen

'Zonder Eberhard van der Laan waren er geen Parentshouses'

IJBURG Het fenomeen Parentshouse was er nooit geweest zonder burgemeester Eberhard van der Laan, de alom geliefde burgemeester van Amsterdam die op 5 oktober overleed. "Zonder zijn tussenkomst waren de Parentshouses (inmiddels al zes) er niet gekomen."

Dit schreef de dominee van IJburg alsmede Amsterdams stadsdominee Rob Visser bij de uitvaartplechtigheid van Eberhard van der Laan. Visser had een warme band met de burgemeester en is daar dankbaar voor. "Een aantal keren heb ik hem mogen spreken. Zonder zijn tussenkomst waren de Parentshouses (inmiddels al zes) er niet gekomen. En ook als stadsdominee mocht ik mij in zijn warme belangstelling en betrokkenheid verheugen. Hij zei eens tegen me: 'Niet vergeten dat ik niet geloof, hoor'."

Nog eens over hebben

"Dat ben ik niet met u eens", antwoordde ik. "De God waarin ik probeer te geloven, vraagt van mij dat ik geloof in mensen. Dat ik me voor hen inzet. U doet nota bene 24 uur per dag niet anders. Dus we geloven allebei, maar we hebben verschillende bronnen. Nou en?
'Daar moeten we het nog eens over hebben', antwoordde hij."

Dank voor je woorden

Visser ziet graag dat mensen zich Van der Laan herinneren als een man die heelde. "De wonden van misdaad, onbegrip, politieke spelletjes, onrecht. Zo zorgde hij uit liefde voor zijn stad, zijn mensen, zijn gezin. Daarom riep hij ons allen op goed te zorgen voor de stad en voor elkaar. En vanuit mijn levensovertuiging schreef ik hem kort voor zijn dood: 'Broeder, dank voor je woorden en ik geloof dat er straks Eén zal zijn die ook voor jou zal zorgen'."

Afscheid

Zelf neemt Rob Visser op 10 december vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid van Amsterdam en IJburg.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>