IJburgerNieuws - 'De dieren hoeven nu gelukkig nooit meer weg"
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Er moet nog veel werk worden verzet om de Boerderij komend weekend te kunnen verhuizen.
Er moet nog veel werk worden verzet om de Boerderij komend weekend te kunnen verhuizen. (Foto: Hans Peijs)

'De dieren hoeven nu gelukkig nooit meer weg"

IJBURG - Eind september verhuist de Boerderij op IJburg naar de Overdiemerweg in Diemen. Handjes en andere hulp zijn erg welkom, net als geld.

De Boerderij op IJburg blijft 'De Boerderij op IJburg', maar vanaf eind deze maand is toch echt Diemen de gemeente waar de boerderij officieel gevestigd zal zijn. En hoewel het slikken is om IJburg te verlaten: dit is wél een prachtstek.

Bonus
Zita Pels van de Boerderij is dan ook vooral blij dat niet alleen zij, maar iedereen enthousiast is. En er is een soort bonus: "Ik zal blij zijn als het allemaal achter de rug is en dat ik kan constateren dat de dieren nooit meer weg hoeven."

Regelwerk
De afgelopen vijf maanden waren voor Zita en het bestuur hectisch, vooral wat betreft het regelwerk. Gelukkig kwam er subsidie om het terrein aan de Overdiemerweg (naast Paviljoen Puur en Fort Diemerdam) door professionele bedrijven gereed te laten maken zodat de dieren (dertien pony's, vier varkens, drie schapen, twee geiten, twee poezen, drie konijnen, vijf cavia's en twee honden) en bezoekers er met een gerust hart kunnen verblijven.

Grote operatie
Maar het echte verhuiswerk de komende twee weekends komt neer op het legertje vaste vrijwilligers, kinderen en anderen die de handen uit de mouwen willen steken. Het is een grote operatie en hulp is welkom. "Er is voor iedereen wel wat te doen. Rollend materieel? Als iemand een stevige wagen heeft of een goede aanhanger, dan houden we ons zeker aanbevolen."

Meer informatie of opgeven kan via pony@boerderijopijburg.nl.

Lees meer in het IJburgerNieuws van vrijdag 22 september.


Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het IJburgerNieuws per e-mail
Meer berichten

IJburgerNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het IJburgerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>