Omwonenden Kavel 13A vrezen besluit gemeente

IJBURG – De omwonenden van Kavel 13 hebben het gevoel dat het helemaal de verkeerde kant op gaat met het aantal en de kwaliteit van tijdelijke woningen voor statushouders en studenten/vluchtelingen op Kavel 13A. Een presentatie van woningcorporatie de Alliantie onlangs en een toelichting van wethouder Laurens Ivens afgelopen dinsdagavond heeft ze in elk geval niet gerustgesteld. Het antwoord is nu aan burgemeester en wethouders. Zij komen waarschijnlijk half maart met hun bevindingen, waar de gemeenteraad wel iets over mag zeggen, maar dat waarschijnlijk het finale oordeel wordt. De bewoners vrezen met grote vreze.

50 woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens, verdeeld over de helft statushouders en de andere helft studenten/jongeren en 10 voor gezinnen. In januari kwamen de bewoners dit met elkaar overeen als 'acceptabel' en 'sociaal draaglijk', gebaseerd op adviezen van onafhankelijke experts. Een acceptabel alternatief is maximaal 80 woningen voor alleen 1- en 2-persoonshuishoudens en dan weer fiftyfifty.
Bij eerdere bijeenkomsten tussen gemeente en bewoners afgelopen periode was ook de Alliantie aanwezig. Die leverde een constructieve bijdrage aan het onderzoek en de ontwikkelingen, maar bekende nooit kleur ten aanzien van hun plannen. De bewoners waren dan ook reuzebenieuwd waar de Alliantie mee zou komen. Dat weten ze nu, want eind januari presenteerde de corporatie haar visie.

Lees verder in de digitale editie


Reageer als eerste
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

IJburgerNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het IJburgerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226680&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>