Het was haast belachelijk druk tijdens de informatiemiddag over de bouwplannen.
Het was haast belachelijk druk tijdens de informatiemiddag over de bouwplannen.

IJburg bouwt aan de toekomst

IJBURG – Vrij naar de tekst op de afdichting van de Afsluitdijk: Een eiland dat leeft, bouwt aan z'n toekomst. En dat gebeurt momenteel, want IJburg is hard bezig om wat betreft woningbouw de laatste mogelijkheden te ontwikkelen. Alle plannen die soms al worden uitgevoerd, soms in een vergevorderd stadium verkeren en soms niet verder zijn dan losse ideeën of wat schetsen, zetten we op een overzichtelijke rij, op numerieke volgorde.

Blok 1B
Nu zit er nog het tijdelijke groene speel- en leerproject Kavel op de schop, maar dat moet de kavel verlaten omdat er nieuwbouw wordt gepleegd. Hier komt een complex van maximaal zeven verdiepingen dat de IvensStudios gaat heten. Er komen compacte studio's (35-50 m2), met een eigen balkonnetje en er komen drie gezamenlijke buitenruimtes. De studio's worden verkocht voor prijzen vanaf 165.000 euro, inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht. De verkoop start binnenkort, de bouw start ook snel en de oplevering wordt in het derde kwartaal volgend jaar verwacht.

Kavel 13A
Een van de weinig nog braakliggende kavels tussen de bebouwing, maar dat gaat niet lang duren. Hier komen zogenoemde containerwoningen voor statushouders enerzijds en jongeren en studenten anderzijds. In april vorig jaar werden de plannen bekendgemaakt voor 320 containerwoningen, maar daarna brak er onder omwonenden een hevige storm los. Hoeveel woningen er uiteindelijk komen hangt nog in de lucht (zie ook het artikel op pagina 3), maar dat dit kavel bestemd is voor deze twee groepen woningzoekenden is 100 procent zeker.

Lees verder in de digitale editie


Reageer als eerste
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

IJburgerNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het IJburgerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226680&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>