Behoefte aan cultuurhuis

IJBURG - Op IJburg gaan steeds meer stemmen op voor een cultuurhuis. In elk geval jeugdtheaterschool TIJ en de FlexBieb hebben interesse om hierover mee te praten. Op maandag 27 december praten bewoners, organisaties en leden van de Bestuurscommissie Oost over de plannen, nadat eind vorige maand bij een soortgelijk gesprek bleek dat hier veel behoefte aan is.

De bestuurscommissie is hier uitgesproken over, zo blijkt uit het Gebiedsplan 2017: "Een cultureel hart van IJburg met exposities, voorstellingen en vertoningen. Een plek om elkaar te ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan." Geld is er niet voor vrijgemaakt, maar de bestuurders laten tevens weten dat ze bereid zijn om hun expertise in te zetten om deze droom te verwezenlijken.

Blok 42 of 43

Het gaat dan om concreet een theater-, bioscoop- en expositiezaal op IJburg. Snel zal deze er niet komen, want er wordt aan gedacht om deze onder te brengen bij de bebouwing van Blok 42 of 43 en dat wordt pas op z'n vroegst over ruim twee jaar opgeleverd. Maar de droom leeft wel degelijk bij de betrokkenen, laat Joris Vermeulen van de FlexBieb weten, en daarom is het goed om er het er nu over te hebben. "Dit punt is ingebracht door een van de gebiedsmakelaars. Eind januari was dit bij het maandelijkse overleg tussen bewoners en bestuurders een van de discussiepunten en toen bleek dat we makkelijk een hele avond alleen aan een cultuurhuis kunnen besteden. Die staat nu dus op het programma."
Vermeulen heeft in principe interesse in deelname. "Ons huurcontract loopt volgend jaar af en dat is een mooi moment om over de toekomst na te denken. Maar wat die besprekingen gaan opleveren, daar heb ik geen idee van. Het is te pril om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen."


Reageer als eerste
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

IJburgerNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het IJburgerNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226680&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>