Traditionele kerstviering voor hele gezin | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl
Alexander Noordijk.
Alexander Noordijk.

Traditionele kerstviering voor hele gezin

IJBURG Het is inmiddels een traditie: ook dit jaar is op 24 december vanaf 19.00 uur weer de familiekerstviering op IJburg. Het is een viering voor alle IJburgers, groot en klein. Het is ook een viering door IJburgers.

Net als vorig jaar is de kerstviering in sporthal CVT aan het Ed Pelsterpark, direct naast de kerk
De Binnenwaai. Dominee Alexander Noordijk kijkt er weer naar uit. "Waar ik als voorganger persoonlijk dankbaar voor ben is dat wederom veel IJburgers - zowel binnen als buiten de kerk - vrijwillig meewerken om deze kerstviering tot een mooie avond te maken. Zelfs een aantal scholen op IJburg werken mee."

Mooie, sfeervolle avond

Het belooft, zegt Noordijk, dan ook een mooie en sfeervolle avond te worden voor het hele gezin. "We luisteren naar het oorspronkelijke verhaal, terwijl we kijken naar dans en beelden van nu. We zingen samen en luisteren naar de muziek. Gospelband Anchored and Friends begeleidt de viering. Geloof, hoop en liefde zijn hun bakens en dat motiveert ze tot spelen. En zelf houd ik een korte overdenking."

Mooiste periode

Wat Alexander Noordijk zelf betreft: hij vindt kerst een van de mooiste periodes in het jaar. "Het doet mij niet alleen denken aan sokken aan de schouw en een kerstboom in huis, maar het is ook het feest van ultieme kwetsbaarheid. Het licht geeft warmte en hoop in donkere dagen. Er is een kind geboren, op de vlucht. Het ligt in een voederbak, en uitgerekend dit weerloze vluchtelingenkind zal volgens de Bijbel het licht in de wereld brengen. De geboorte van dit kindje Jezus laat mij zien dat er altijd een nieuw begin mogelijk is. Het appelleert aan ons vermogen om voor elkaar te zorgen. Kerst is een kans om stil te staan bij de waarden die we hoog willen houden hier op IJburg, en die niet de sterksten onder ons moeten beschermen, maar juist de meest kwetsbaren onder ons."

De viering is van 19.00-20.15 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte om de kosten binnen proportie te houden. Na de viering wordt er warme wijn en chocolademelk in De Binnenwaai geschonken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>