HugoBausch tekent stripverhaal (met extra's) over duurzame energie | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl

HugoBausch tekent stripverhaal (met extra's) over duurzame energie

IJBURG IJburger Hugo Bausch is onder andere illustrator dus tekenen kan hij wel. "Ooit stond ik op een tweesprong: zou ik gaan voor strips of voor illustraties. Ik had toen het idee dat ik met strips niet mijn geld kon verdienen, dus het werd illustrator."

Maar de gedachte om een strip te maken bleef door zijn hoofd spoken en hij vond het nu tijd om ermee aan de gang te gaan. Maar ja, mooi kunnen tekenen wil niet zeggen dat je ook een strip kunt maken en dus begon hij een zoektocht.

Eddy Terstall

"Allereerst wendde ik me tot de Flits Academie van Eddy Terstall. Die bood de workshop Scenario schrijven aan, maar alleen voor filmscripts. Voor strips was er niks. Maar omdat ik zo graag wilde, werd er een weekendworkshop opgezet met de striptekenaars Henk Kuijpers (onder andere van Franka, een favoriete strip van Bausch-red.) en Martin Lodewijk van Agent 327 (een andere stripheld). Man, mooier kon ik het niet krijgen."
Het was een prachtworkshop en hij leerde veel, maar lang niet genoeg om direct aan de slag te kunnen. Bovendien werd het plan om een strip te maken hem van alle kanten ontraden. "Waar ik aan begon, want de hele handel lag op z'n gat? Maar ja, ik had nu eenmaal die droom en ging stug verder."
Via via kwam hij in contact met Brabant Strip, dat onder andere een prachtstripverhaal over de geschiedenis van Brabant heeft gemaakt. "Daar adviseerden ze me om me niet te beperken en voor een zo breed mogelijk publiek te tekenen. Omdat ik ervaring heb met illustraties voor kinderen tussen 7 en 12 jaar ken ik redelijk goed hun belevingswereld en dat zou mijn doelgroep worden."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>