Brug Wim Noordhoekkade wordt op plaats gehesen | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl

Brug Wim Noordhoekkade wordt op plaats gehesen

IJBURG Tussen zaterdag 24 november en zondag 2 december worden de laatste werkzaamheden aan de brug over de Wim Noordhoekkade uitgevoerd. Dit zal de nodige overlast opleveren.

Inmiddels is er een strakke planning. Zaterdag 24 november worden de octopussen (de brugondersteuning) geplaatst, donderdag 29 november wordt het gedeelte van de brug voor de kabels en leidingen geplaatst, vrijdag 30 november wordt de autobrug op z'n plek gehesen en zaterdag 1 en zondag 2 december worden als laatste twee fietsbruggen op hun plek gelegd.

Grote kraan

Voor het hijsen van de zware brugdelen is een extra grote kraan nodig: eentje op rupsbanden en met een giek van 100 meter. Die kraan komt in delen aan op de bouwplaats en wordt in een week opgebouwd. Daarna volgen de hijswerkzaamheden en daarna is opnieuw een week nodig om de kraan weer af te bouwen. De brugdelen worden per schip naar de Benno Premselabrug gevaren.

Onderbouw

De onderbouw kan niet onder de brug door en wordt vanaf deze locatie opgehesen. De auto- en fietsbruggen kunnen wel onder de Benno Premselabrug door en worden daar bij het tijdelijke fietspad met de kraan naar de locatie gehesen. Er wordt een speciale kraanbaan aangelegd waarop de kraan stabiel kan staan en kan rijden.

Sneeuw en vorst

Uiteraard is de uitvoering van de werkzaamheden afhankelijk van het weer. Bijvoorbeeld bij harde wind moeten de hijswerkzaamheden op een ander moment worden uitgevoerd. Ook sneeuw en vorst kunnen van invloed zijn.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden hebben een aantal verkeersmaatregelen tot gevolg:
- Het gedeelte Peter Martensstraat dat nu nog aansluit op de Muiderlaan wordt vanaf het kruispunt Peter Martensstraat/Wim Noordhoekkade tot de Muiderlaan afgesloten voor het autoverkeer.
- Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de omleidingsroute, maar moeten op sommige momenten tijdens de hijswerkzaamheden wel 5 tot 10 minuten wachten. Dit wordt door verkeersregelaars begeleid.
- Ook alle verkeersdeelnemers op de Muiderlaan moeten tijdens het draaien van de kraan wachten.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>