Instemming met en verzet tegen vier extra sportvelden | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl
Foto: Brian Elings

Instemming met en verzet tegen vier extra sportvelden

IJBURG Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam stelt voor volgend jaar 380.000 euro uit te trekken voor vier extra sportvelden in het Diemerpark. De sportverenigingen AFC IJburg (voetbal) en AHC IJburg (hockey) zien hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. De natuurclub 'Vrienden van het Diemerpark' daarentegen is er niet blij mee en weet zich gesteund door de Partij voor de Dieren.

Volgens het dagelijks bestuur van de gemeente zijn de extra velden hard nodig om de wachtlijsten bij beide sportverenigingen weg te werken én om de duizenden nieuwe IJburgers (onder andere door de aanleg van Centrumeiland en Strandeiland) te kunnen bedienen met sportfaciliteiten.

Aanleg

Voor de aanleg van de vier velden zal het bestaande bestemmingsplan aangepast moeten worden. Dit proces is ambtelijk al in gang gezet. De uitwerking van het plan voor de kop van het Diemerpark, waar de velden deel van uitmaken, is in december 2018 gereed. Eind 2019 kan naar verwachting gestart worden met de aanleg van de velden. Dit betekent dat de verenigingen in seizoen 2019-2020 over de velden kunnen beschikken.

Gevolgen

De 'Vrienden van het Diemerpark', zijn, zoals te verwachten viel, mordicus tegen de uitbreiding van het aantal sportvelden. De vereniging vreest gevolgen voor de natuur door 'grote lappen plastic en hoge hekken en verlichtingspalen', is bang voor gezondheidsrisico's én vraagt zich af waar de lange wachtlijsten op zijn gebaseerd. "Vorig jaar hoorden we getallen van 400 voor de voetbalvereniging en 600 voor de hockeyvereniging. Hoe betrouwbaar zijn die getallen?"

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels een amendement ingediend waarin het college wordt opgeroepen om het plan voor uitbreiding te schrappen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>