Bereikbaarheid IJburg op alle fronten verbeterd | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl
Foto: Bob Awick

Bereikbaarheid IJburg op alle fronten verbeterd

IJBURG Op alle fronten moet de bereikbaarheid van IJburg en Zeeburgereiland worden verbeterd om de voorziene groei te kunnen bijbenen. De gemeente heeft daarom op een rij gezet welke verbeteringen er op korte of iets langere termijn worden doorgevoerd, vervat in een mobiliteitsplan. De stadsdeelcommissie vergadert er deze maand over.

Tot 2025 verrijzen op Zeeburgereiland 12.000 en tot 2038 ongeveer 22.400 nieuwe woningen. Daarmee is dit gebied even groot als een stad als Assen en dat brengt zo zijn uitdagingen met zich mee. Vooral het vervoer is een uitdaging, op alle fronten. Per vervoerswijze zijn dit de voorgestelde verbeteringen:

Openbaar vervoer

- De IJtram wordt doorgetrokken naar IJburg 2e fase. Trams gaan gekoppeld rijden, perrons worden verlengd en er wordt gezocht naar de beste locatie voor een grotere tramstalling voor de extra trams.
- Het toevoegen van een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding (HOV)-verbinding tussen Zeeburgereiland en de Indische Buurt over de Amsterdamsebrug en hoogwaardige buslijnen naar Bijlmer Arena en Weesp.
- De betrouwbaarheid van de IJtram wordt verbeterd en het kruispunt IJburglaan/Zuiderzeeweg wordt aangepast voor een betere doorstroming van de Oosttangent (bus 37).

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>