Gebiedscommissie zoekt nog juiste vorm | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl
Paul Paulusma, Philip Monas, Fenna Swart en Frans van Vliet (vlnr) werken goed samen in de Gebiedscommissie.
Paul Paulusma, Philip Monas, Fenna Swart en Frans van Vliet (vlnr) werken goed samen in de Gebiedscommissie.

Gebiedscommissie zoekt nog juiste vorm

Sinds maart 'regeert' een gebiedscommissie, bestaande uit Fenna Swart (GroenLInks), Philip Monas (D66), Paul Paulusma (PvdA) en Frans van Vliet (VVD), als onderdeel van de Stadsdeelcommissie over IJburg en Zeeburgereiland.

Wat voor verwachting had u van het nieuwe bestuurlijke fenomeen de Stadsdeelcommissie?
Fenna Swart: "Eerlijk gezegd had ik er geen verwachting van anders dan dat er op gezette tijden vergaderd zou worden binnen een nieuw systeem waarvan niemand nog wist of en hoe het zou werken. Ik hoopte dat ik in deze commissie meer voor IJburg zou kunnen betekenen op het gebied van onderwijs, duurzaamheid en verbeterde en schonere mobiliteit."
Philip Monas: "Mijn verwachting was, dat ik, samen met de medeleden, dicht op de grootstedelijke ontwikkeling van IJburg/Zeeburgereiland zou kunnen meekijken en hier en daar zou kunnen mee- of bijsturen in het belang van de bewoners, in de "machinekamer" van het stadsdeel en het stadhuis. Ook vond ik het van belang om de verkiezingsbelofte van D66 'Goed wonen, Goed klimaat, Goed onderwijs' mede inhoud te geven voor Stadsdeel Oost."
Frans van Vliet: "De VVD kende op IJburg al een actieve groep mensen: het VVD wijkteam. Het wijkteam gaf meningen en geluiden uit de buurt door aan de raadsleden en het bestuur. Dat werkte altijd prima, de stadsdeelcommissie werkt eigenlijk precies zoals het wijkteam altijd werkte. Ik was daarom best positief over het idee van de Stadsdeelcommissie."
Paul Paulusma: "Ik had geen verwachtingen. Na de afschaffing van de stadsdeelraden zijn de commissies steeds verder uitgekleed. In november 2017 heeft het dagelijks bestuur alsnog besloten om met stadsdeelcommissies te werken: zonder geld, zonder bevoegdheden, zonder personeel. Het is een tandeloze commissie die alleen adviezen kan geven."
"Maar goed, het zijn nieuwe tijden en ik heb ervoor gekozen om invloed uit te oefenen. Hoewel je marginaal in het bestuurlijk stelsel zit als commissie, maak je er wel onderdeel van uit en het zou dus mogelijk moeten zijn om panelen te doen verschuiven."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>