Gastouders voor kinderen die niet op vakantie kunnen | IJburgerNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ijburgernieuws.nl
Miranda en Boes en hun kinderen Belle en Parel zijn gelukkig dat ze gastouder zijn.
Miranda en Boes en hun kinderen Belle en Parel zijn gelukkig dat ze gastouder zijn. (Foto's: Stichting Amsterdamse BLUF)

Gastouders voor kinderen die niet op vakantie kunnen

IJBURG Van de achttien gastgezinnen die Joanne Alting had voor haar liefdevolle initiatief zijn er twee om uiteenlopende redenen afgehaakt. Het zou mooi zijn als twee andere gastouders nu hun vinger opsteken. En meer mag natuurlijk ook, want dan kunnen nog meer dan twintig kinderen een paar dagen onbekommerd genieten op IJburg. "Iedereen kan zich nog aanmelden, graag zelfs", zegt de sociaal bevlogen Alting.

Alting woont zelf niet op IJburg, maar ze vindt dit eiland met al dat groen, water en dat unieke strand ideaal voor haar initiatief. En dus deed ze een aanvraag voor een subsidie voor de door haar speciaal voor dit doel opgerichte Stichting Amsterdamse BLUF. Wat ze wil is eenvoudig: kinderen die niet op vakantie gaan een paar leuke dagen bieden en hen ook een paar nachtjes laten slapen bij een gastouder. In Amsterdam wemelt het van deze kinderen – helaas – maar in de praktijk van 'Zomergastjes op IJburg' gaat het om vooralsnog twintig kinderen die met hun familie naar Nederland zijn gevlucht.
Joanne zocht daarvoor contact met de Bataviaschool in Oost en er zijn uiteindelijk twintig kinderen tussen de 5 en 9 jaar die eind juli van een paar onbekommerde dagen op IJburg kunnen genieten en die op IJburg logeren bij een gezin. "Overdag is er een programma waar ook de kinderen van de gastgezinnen aan mogen deelnemen en 's avonds eten en slapen de zomergastjes bij hun gastgezin. En heeft een zomergastje heimwee, dan is thuis niet ver weg, want alle kinderen wonen in Amsterdam-Oost. En de gastouders beschikken over een auto."

Open armen

Joanne zocht bij het invullen van het programma medewerking van een aantal IJburgse organisaties en overal werd ze met open armen ontvangen en iedereen deed meteen mee. Dit heeft geleid tot een programma dat loopt van zaterdag 28 juli tot en met woensdag 1 augustus. "Dat is niet heel lang, maar het is een mooi begin en bovendien voelt voor deze kinderen elke dag die er anders uitziet dan alle andere dagen als vakantie."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226672&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226673&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ijburgernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=108" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>